Ervaring in het verkopen en aankopen van uw woning

Doorstromers

Het is tijd voor een volgende stap. Uw huidige woning moet verkocht of verhuurd worden en u bent op zoek naar een andere woning. Om uw toekomstige plannen te realiseren, is inzicht in uw huidige en toekomstige situatie nodig. Wat zijn uw financiële mogelijkheden? Wat zijn uw plannen voor de toekomst? Wat is verstandig, eerst uw huidige woning verkopen of een nieuwe woning kopen?

Inzicht in uw huidige situatie krijgt u door een vrijblijvende afspraak te maken met onze makelaar. Hoeveel brengt uw huidige woning op en hoe lang duurt het voordat deze is verkocht? Tevens geeft een gesprek met een financieel adviseur inzicht in uw financiële mogelijkheden. Wij werken samen met betrouwbare en ervaren adviseurs en kunnen vrijblijvend een eerste gesprek inplannen.

Afhankelijk van de markt en uw situatie kiest u er vervolgens voor om uw woning eerst te verkopen en daarna een nieuwe woning te kopen, of juist andersom. Wij kunnen u adviseren en ondersteunen in de vervolgstappen. U weet wat u wilt voor de toekomst, wij hebben de kennis en ervaring om u te helpen de juiste keuzes te maken. U wilt dat het hele traject soepel verloopt. Daar zijn wij bij nodig! Informeer bij ons voor de mogelijkheden, een telefoontje of een gesprekje is geheel vrijblijvend.

Download de begrippenlijst
Voor meer informatie over veel voorkomende begrippen bij het (ver)kopen van een huis, Download hier de begrippenlijst!

Veelgestelde vragen van doorstromers

  • Helemaal geen probleem. We maken een afspraak voor u bij onze hypotheekadviseur. Een eerste gesprek is zonder kosten en verplichtingen. U bepaalt daarna of de hypotheekadviseur de hypotheek voor u mag regelen. Dan weet u ieder geval alvast waar u aan toe bent.

  • Dit is afhankelijk van uw financiële mogelijkheden en eigen wensen. In de huidige markt kunt u soms niet anders en is het niet altijd onverantwoord om een woning te kopen voordat uw huidige woning verkocht is. Laat u in ieder geval goed voorlichten door een hypotheekadviseur. Vraag advies over uw huidige en de eventueel te kopen woning aan ons. Wij kunnen u vertellen wat de verwachte opbrengst van uw woning is, de verwachte verkooptermijn en hoe het allemaal werkt.

    Het kan ook zijn dat wij met elkaar tot de conclusie komen dat het beter is om eerst uw woning te verkopen en vervolgens pas definitief te kopen. Wij stemmen de opleveringstermijnen van beide woningen op elkaar af.

  • Een verbouwing kan vaak via een bouwdepot worden geregeld. Dat wil dus zeggen dat u meer geld leent dan nodig voor de aankoop van de woning. De hoogte van de hypotheek wordt afgestemd op de waarde van de woning ná de verbouwing. Uit het depot kunnen dan de materialen, leveranciers of de aannemer worden betaald.

  • Dat is voor iedereen een lastig antwoord. Niemand kan met zekerheid de toekomst voorspellen. Realistisch gesproken kun je ervan uitgaan dat het nu een goede tijd is. De prijzen blijven, naar verwachting, nog stijgen. De rente is historisch laag. De woning die u verkoopt, brengt meer op. De woning die u terugkoopt is echter ook duurder. Als u nu nog niet (ver)koopt, wanneer dan? Over een jaar? Twee jaar? Bij een prijsdaling, brengt uw huidige woning minder op, de woning die u terugkoopt kost ook minder. Uiteraard is het verstandig er goed over na te denken en te laten voorlichten. Dan kunt u een goede beslissing nemen.

  • Wat zijn uw eisen en wensen voor uw nieuwe thuis? Vraag u zelf af voor de bezichtiging: wat vind ik het belangrijkste van een huis? Hoe belangrijk is een tuin? Is een bushalte in de buurt belangrijk? Hoe moet een huis aanvoelen? Wil ik klussen/verbouwen? Zet uw belangrijkste wensen op een rij en sta hierbij stil tijdens de bezichtiging. Is het deze woning niet? Dan komt er wel weer een andere woning!

  • Als doorstromer heeft u een woning te verkopen en wilt u een nieuwe woning kopen, 2x zoveel te regelen voor u. Wat brengt uw eigen woning op? Heb ik alle bijzonderheden wel aan de koper verteld zodat ik later geen problemen krijg? Is de te kopen woning de prijs wel waard? Is het technisch in orde? Hoe stemt u de opleveringen op elkaar af zodat u niet zónder een woning of met twee woningen achterblijft? Allemaal vragen waar u mee te maken krijgt. In de huidige overspannen woningmarkt kan dat lastig zijn. En dan de onderhandelingen. Als ‘leek’ tegenover een professionele makelaar, is dat wel verstandig? Kom een keer bij ons praten. Gewoon telefonisch, per e-mail of een kort gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis. Het verplicht u tot niets, maar u weet wel of wij iets voor u kunnen betekenen.

Koppers Makelaardij staat voor u klaar!

Wij kijken ernaar uit om voor u aan de slag te gaan. Heeft u nog vragen? Dan zijn wij bereikbaar op 0252-515482 of stuur een e-mail naar [email protected].