Genieten van uw vrije tijd begint bij Koppers Makelaardij

Levenservaren (ver)koper

U wilt genieten van uw vrije tijd en weinig kosten en tijd besteden aan uw woning. Dan kunt u de keuze maken voor:

Appartement
Vaste maandelijkse lasten aan onderhoud betaalt u via de servicekosten. Veilige woonomgeving en geen buitenonderhoud zodat u met een gerust hart lange vakanties kunt vieren in eigen land of buitenland.

Kleinere woning
Kleinere woning, maar wel met een tuin. U bent nog niet toe aan een appartement. U wilt graag nog genieten van uw tuin, maar liever kleiner wonen. Een woning met een slaapkamer en badkamer op de begane grond of de mogelijkheden hiertoe zou natuurlijk ideaal zijn.

In uw eigen woning blijven wonen
Uw eigen woning aanpassen aan uw toekomstige wensen. U wilt verbouwen. Kunt u het zelf financieren of heeft u een (hogere) hypotheek nodig? Een hypotheekgesprek, advisering over de waarde van uw woning en een taxatierapport voor uw bank/geldgever, wij kunnen dit voor u verzorgen!

Huurwoning
Verkoopt u uw woning en wilt u op zoek naar een huurwoning? Wij begeleiden u graag bij de verkoop van uw woning en het vinden van uw nieuwe huurwoning.

Wij kunnen u adviseren en ondersteunen in de vervolgstappen. U weet wat u wilt voor de toekomst, wij hebben de kennis en ervaring om u te helpen de juiste keuzes te maken. U wilt dat het hele traject soepel verloopt. Daar zijn wij bij nodig!  Informeer bij ons voor de mogelijkheden, een telefoontje of een gesprekje is geheel vrijblijvend.

Download de begrippenlijst
Voor meer informatie over veel voorkomende begrippen bij het (ver)kopen van een woning, Download hier de begrippenlijst!

Veelgestelde vragen van levenservaren (ver)kopers

  • Bij de koop van een appartement heeft u te maken met een Vereniging van Eigenaars (VvE). De naam zegt het al: samen met andere appartementseigenaren bent u lid van deze vereniging en maakt u gezamenlijk beslissingen over het complex. Bij de koop van een appartement is het van belang de hoogte van de servicekosten, het huishoudelijk reglement van de VvE, het financiële jaarverslag, de splitsingsakte en recent genomen besluiten van de vereniging te onderzoeken.

  • Verschillende beweegredenen zijn op deze beslissing van invloed. Kunt u een betaalbare huurwoning/appartement krijgen naar uw zin? Kunt u weer een koopwoning/appartement betalen? Wilt u liever geld achter de hand hebben voor leuke uitjes, of eventueel af en toe wat aan uw (klein)kinderen te geven? Allemaal redenen die u in de beslissing laat meewegen.
    Uw persoonlijke wensen kunt u uiteraard alleen zelf beslissen. Voor vragen en adviezen over financiële mogelijkheden, te verkrijgen hypotheek en de verkoop(waarde) van uw woning kunt u bij ons terecht. Kom een keer met ons praten. Gewoon telefonisch, per e-mail of een kort gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis. Het verplicht u tot niets, maar u weet wel of wij iets voor u kunnen betekenen.

  • Een belangrijke vraag die uw beslissing beïnvloedt. Dat ligt o.a. aan uw leeftijd en uw vaste inkomen, ook na uw pensionering. Onze hypotheekadviseur geeft u hier een goed advies over. Laat ons een afspraak voor u maken. Een eerste gesprek is oriënterend en verplicht u tot niets, maar u weet wel waar u aan toe bent.

  • Dit is afhankelijk van uw financiële mogelijkheden en wensen. In de huidige markt kunt u soms niet anders en is het niet altijd onverantwoord om een woning te kopen/huren voordat uw huidige woning verkocht is. Laat u in ieder geval goed voorlichten door een, of onze hypotheekadviseur. Vraag advies over uw huidige en de eventueel te kopen woning aan ons. Wij kunnen u vertellen wat de verwachte opbrengst van uw woning is, de verwachte verkooptermijn en het verloop van de verdere gang van zaken.

    Het kan ook zijn dat wij met elkaar tot de conclusie komen dat het beter is om eerst uw woning te verkopen en vervolgens pas definitief te kopen/huren. Wij stemmen de opleveringstermijnen van beide woningen op elkaar af.

  • Dat ligt aan uw wensen. Onze dienstverlening loopt van enkel advies of alleen een taxatierapport voor de aankoop of financiering, tot een volledige begeleiding bij de verkoop en/of de aankoop van uw (volgende) woning. Wij begrijpen dat het voor u geen dagelijks werk is. Voor ons wel. Dat is ons vak en dat doen wij graag. Wij kunnen u daar uitstekend in begeleiden, dat doen wij al meer dan 65 jaar!

  • De kosten verschillen bij het kopen van een nieuwbouwwoning of bestaande woning/appartement. In de meeste gevallen is een bestaande woning/appartement de enige optie. Dan betaalt u bovenop de koopsom de ‘kosten koper’. Dat wil zeggen de overdrachtsbelasting over de koopsom. De notariskosten voor het maken van het eigendomsbewijs (Akte van levering) en, eventueel de hypotheekakte. Wanneer u een hypotheek nodig heeft, zijn er ook kosten verbonden aan de hypotheekadviseur voor het advies en regelen van de hypotheek. En eventueel de aankoopmakelaar. Bij elkaar ongeveer 3,5% á 4% van de koopsom. Zonder hypotheek zal het ongeveer 2,5% tot 3,5% van de koopsom zijn.

Kijk wat anderen over ons zeggen
Meerdere van onze gewaardeerde klanten hebben hun feedback gedeeld op Fundasite, waarbij we regelmatig beoordelingen met een 9 of 10 ontvangen. We zijn er trots op dat onze aanpak opvalt en duidelijk meerwaarde biedt, zoals je kunt zien in de reviews
Koppers Makelaardij staat voor u klaar!

Wij kijken ernaar uit om voor u aan de slag te gaan. Heeft u nog vragen? Dan zijn wij bereikbaar op 0252-515482 of stuur een e-mail naar [email protected].