Een starter begint bij Koppers Makelaardij

Starters

Bij Koppers begrijpen we dat de aankoop van je eerste woning spannend, maar soms ook overweldigend kan zijn. Daarom staan we klaar om jou stap voor stap te begeleiden in deze belangrijke fase van je leven. Ons team van ervaren en vriendelijke makelaars heeft als doel om jouw droomhuis binnen handbereik te brengen.

Jij bent een starter op de woningmarkt, je hebt nog niet eerder een woning gekocht.
Wat zijn je wensen voor jouw woning? Een appartement? Eengezinswoning? Nieuwbouw? Wat kun je of wil je als maandelijkse lasten dragen? Waar begin je?

Jouw keuze is afhankelijk van de situatie waarin je verkeert en je wensen ten aanzien van wonen. Kies je voor:

Een appartement
Vaste woonlasten en geen variabele kosten aan onderhoud. De kosten voor onderhoud betaal je via de maandelijkse servicekosten aan de V.V.E. Je inkomsten gebruik je om van te leven en te sparen, om eventueel later naar een grotere woning te verhuizen.

Een eengezinswoning
Je koopt direct een eengezinswoning en besteedt jouw tijd en inkomen (deels) aan onderhoud en verbetering van de woning. Er is geen directe noodzaak om binnen een paar jaar te verhuizen.

Nieuwbouw
Je bent in de gelegenheid om een nieuwbouwappartement of woning te kopen. Je moet rekening houden met directe kosten aan inrichten, zoals muren, vloeren en eventueel tuininrichting. De keuken en badkamer zijn, afhankelijk van wat wordt geboden, standaard. Kies je voor standaard of heb je de financiële mogelijkheden om het aan te passen aan jouw wensen? Bij het kopen van een nieuwbouwwoning heb je voorlopig geen directe kosten aan onderhoud.

Wij kunnen je helpen door de mogelijkheden door te nemen, de financiële mogelijkheden door een goede hypotheekadviseur te laten onderzoeken en natuurlijk begeleiden bij de aankoop. Informeer bij ons voor de mogelijkheden, een telefoontje of een gesprek is geheel vrijblijvend!

Download de begrippenlijst
Er zijn zoveel dingen die je wilt en moet weten bij het kopen van een huis. Kosten koper, wat betekent dit nou eigenlijk? De meest voorkomende hebben wij in een begrippenlijst op een rijtje gezet. Download hier de begrippenlijst!

Waarom kiezen voor Koppers?

Persoonlijke begeleiding: We nemen de tijd om jouw wensen en behoeften te begrijpen.
Uitgebreid aanbod: Van moderne appartementen tot knusse eengezinswoningen.
Professioneel advies: Onze makelaars zijn experts in de lokale markt.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het vinden van jouw droomhuis.

Veelgestelde vragen van starters

  • Dit ligt o.a. aan je mogelijkheden. Wat is je inkomen? Hoe zit het met je baan? Feitelijk kun je wel zeggen: heb je de financiële mogelijkheden, dan is het verstandig om een woning te kopen. Je maakt een spaarpot voor de toekomst. Waarschijnlijk stijgt je inkomen in de toekomst en is een eerste eigen woning vaak een mooie opstap. Daarbij geeft het betalen van de hypotheek van je eigen woning toch een ander gevoel dan de maandelijkse woonlasten aan iemand anders betalen.

  • Als starter heb je nog nooit een eigen huis gekocht, maar nu heb je een huis gezien waar je wilt wonen. Wat nu? Bel/mail ons of loop even binnen en wij leggen de situatie uit. Wij kunnen je helpen bij de aankoop, financieel advies regelen, bezichtiging voor je inplannen, vertellen of de woning de vraagprijs waard is en of het een slimme koop is. Wij weten wat de risico’s zijn en wat je wel en niet moet doen! Zodat je zonder problemen achteraf je eerste eigen huis kunt kopen en hiervan kunt genieten.

  • Helemaal geen probleem. Wij maken een afspraak voor je bij onze hypotheekadviseur. Een eerste gesprek is zonder kosten en verplichtingen. Naar aanleiding daarvan bepaal je later wat de hypotheekadviseur voor je mag regelen. Dan weet je in ieder geval alvast waar je aan toe bent.

  • Je bent natuurlijk vrij om helemaal zelf je huis te kopen. Dan moet je je wel goed voorbereiden. Is het huis de prijs wel waard? Is het technisch in orde? En dan de onderhandeling. Als leek tegenover een professionele makelaar. In de huidige overspannen woningmarkt kan dit lastig zijn. Kom een keer bij ons praten. Gewoon telefonisch, per e-mail of een kort gesprek bij ons op kantoor. Het verplicht je tot helemaal niets, maar je weet wel of we iets voor je kunnen betekenen.

  • Dat is voor iedereen een lastig antwoord. Niemand kan met zekerheid de toekomst voorspellen. Realistisch gesproken kan je ervan uitgaan dat het nu een goede tijd is. De prijzen blijven, naar verwachting, nog stijgen. De rente is historisch laag. Huren is duur en een leuke woning bijna niet te vinden. Als je nu nog niet koopt, wanneer dan? Over een jaar? Twee jaar? Zijn de prijzen dan nog niet hoger? Uiteraard moet je erover nadenken en je goed laten voorlichten. Dan kun je een goede beslissing nemen.

  • De kosten verschillen bij het kopen van een nieuwbouwwoning of bestaande woning. In de meeste gevallen is een bestaande woning de enige optie. Dan betaal je bovenop de koopsom de ‘kosten koper’. Dat wil zeggen de overdrachtsbelasting over de koopsom. De notariskosten voor het maken van het eigendomsbewijs (Akte van levering) en de hypotheekakte. De hypotheekadviseur voor het advies en regelen van de hypotheek. En eventueel de aankoopmakelaar. Bij elkaar ongeveer 3,5% á 4% van de koopsom. Dan heb je een idee.

Kijk wat anderen over ons zeggen
Meerdere van onze gewaardeerde klanten hebben hun feedback gedeeld op Fundasite, waarbij we regelmatig beoordelingen met een 9 of 10 ontvangen. We zijn er trots op dat onze aanpak opvalt en duidelijk meerwaarde biedt, zoals je kunt zien in de reviews
Koppers Makelaardij staat voor u klaar!

Wij kijken ernaar uit om voor u aan de slag te gaan. Heeft u nog vragen? Dan zijn wij bereikbaar op 0252-515482 of stuur een e-mail naar [email protected].